Entrades

TEST D'INTOLERÀNCIES ALIMENTÀRIES a càrrec de Mercè Coll (Dietista i coach nutricional)

Imatge
Les intoleràncies alimentàries influeixen de manera important en el bon estat del nostre organisme i ens poden donar símptomes a diferents nivells: Gatrointestinal (gasos, diarrea, retenció de líquids); dermatològic (acné, reaccions cutànies,); neurològic (migranyes, mals de cap); respiratori (asma, rinitis); i altres com sobrepès, obesitat i diferents alteracions del sistema nerviós. Coneixent aquells aliments respecte els que patim intolerancia podem millorar molt tota aquesta simptomatologia. El test d'intoleràncies alimentaris per electroacupuntura ens permetrà fer un primer diagnòstic orientatiu de manera ràpida, eficient i poc costosa sobre 200 aliments. El test és una técnica moderna que combina l'acupuntura amb la radiofreqüència. L'aparell d'anàlisi consta de dues parts: un emissor i un receptor. L'emissor presenta forma de bolígraf metàlic i es col·loca sobre el punt d'acupuntura corresponent a l'intestí gros (sense necessitat d...

RECOMANACIONS DIETÈTIQUES PER A LES FESTES DE NADAL

Imatge
1.- Vigilar amb els aperitius més calòrics, optar  pels més lleugers i posar-los al plat per controlar la quantitat que mengem. 2.- Escollir  primers plats  que incloguin vegetals  i els segons de peix, marisc o alguna opció vegetariana. 3.- Moderar  el consum de  begudes  alcohòliques i  dolços, ens aporten moltes calories. 4.- Mantenir els 5 àpats al dia i una bona hidratació amb aigua, infusions, o caldos vegetals. 5.- Compensar els exessos dels àpats  festius  amb una alimentació baixa en greix i amb aliments de propietats depuratives com  :  ceba, api,   porro, carxofes,  espàrrecs , endívies, pinya, pera , aranja, te... 6.- Podem ajudar-nos  també  amb complements de fitoteràpia com la Garcinia Cambodja, el Chitosà  o la Faseolamina que són complements que ens ajuden a saciar-nos per controlar la quantitat que mengem i  disminuir l’ absorció  de greixos del àpat. 7.- ...

COL·LABORACIÓ AMB L'ESCOLA ESTEL DE SANT TOMÀS PER A LA CAMPANYA DE NADAL

Imatge
Feia temps que ens rondava pel cap que volíem col·laborar d'alguna manera amb els nois i noies de l'etapa de transició de l'Escola Estel de Sant Tomàs, ubicada davant mateix de la botiga. És per això que se'ns va ocòrrer iniciar la col·laboració aprofitant la campanya de Nadal. Vam pensar en encarregar-los el reciclatge del munt de caixes i caixetes que ens arriben cada dia. Així és com, i gràcies a aquests alumnes, han sortit unes divertides i boniques caixes per preparar les paneres de Nadal i el que convingui. Aquí us deixem una petita mostra de la gran feina que han fet.  

TARDOR: LA SALUT DELS CABELLS (tractaments revigoritzants i tractaments anticaiguda)

Imatge
DURANT TOT AQUEST MES D'OCTUBRE 2014, 20% DE DESCOMPTE EN CÀPSULES, PLACENTES VEGETALS I SILICEA GEL PER VIGORITZAR EL CABELL I TRACTAMENTS ANTI-CAIGUDA . A la tardor, els cabells són motiu de preocupació per a molts de nosaltres. Sovint observem que n'estem perdent excessivament o el notem dèbil, poc lluent o faltat de vigor. Les dues causes principals són les agressions externes (el sol i la calor de l'estiu, els clors abrasius de les piscines, els canvis de temperatura estacional o productes químics que -incomprensiblement- trobem en alguns productes cosmètics com alguns tints de color o xampús) i el cicle de renovació dels teixits característic d'aquesta època. Aleshores diem que té un aspecte "poc saludable". I no és pas inexacte, perquè a més de les causes anteriors, hi poden contribuir factors hormonals (desequilibris de les glàndules tiroïdals o l'embaràs) o l'efecte rebot d'altres malalties o medicaments (des de grips a fongs cu...

ENTREVISTA: FORMATGES MAS GARET, "la qualitat de la llet ha estat la nostra obsessió".

Imatge
Un dia abans de fer l’entrevista, m’arribo al Mas Garet per fer unes fotos. M’hi trobo l’Isidre Mas. Comencem xerrant de formatges i acabem conversant sobre tot allò que es mou. L’endemà, en Lluís Mauri no es queda enrere. A més d’elaborar uns formatges excel·lents amb la llet del seu propi ramat de cabres, resulta que són bons conversadors i els agrada parlar de la feina que fan, es nota que se l’estimen. L’entrevista dura més de dues hores, i avui us en publiquem un ampli extracte. Entendreu perquè fa anys que a l’ Iris els vam fer confiança.  Entrevista de Xavier Ballús, Dietètica Iris . En Lluís parla clar, sense retòrica però també sense embuts. Com que és un pagès intel·lectual, xerrant amb ell no tant sols ens assabentem dels formatges del Mas Garet, sinó que en traiem una profunda radiografia i reflexió sobre sector ramader a casa nostra, de com cal fer les coses per tal que siguin sostenibles, alhora que rentables i honestes. Mentrestant, ells dos, acumulen reconeixem...

CRÒNICA: ESCAPADA ALS MERCATS DE "MÓN EMPORDÀ"

Imatge
El dissabte 13 d'agost, ens vam arribar fins a Corçà (Baix Empordà) per conèixer de prop els Mercats de productes ecològics i de proximitat que organitza l'associació "Món Empordà", presidida per la Lola Puig, naturòpata i cuinera de l'excel·lent restaurant El Fort d'Ullastret. Quan vam saber que era ella qui capitanejava aquest projecte, vam endevinar que valdria la pena el viatge, perquè teníem notícia de la seva tasca al capdavant del moviment "SlowFood" a les comarques de Girona. Hem pensat que us agradaria que us en donèssim notícia a tots els amics de L'Iris. Tal vegada, alguns us animeu a visitar-los, perque l'esperit que anima l'associació coincideix plenament amb els nostres valors relacionats amb la salut, el respecte i la sensibilitat amb l'entorn, el paisatge, la cultura ecològica i, també, perque hi està implicat, el desenvolupar una tasca econòmica ètica i creativa. Tant de bo ens seguiu ajudant a ser, desde L'IRIS, ...

Recepta: Crema de carbassa amb civada.

Imatge
A finals de juny, La Vanguardia va publicar una entrevista al Dr. Miquel Pros, en que es feia referència a les excel·lents propietats dietètiques de la civada: anti-colesterol, font de vitalitat i estimulador de l’energia sexual, regulador del pes, protecció de la salut intestinal, nutrient pel teixit connectiu (sílice) o reparador de la son... “La civada és l’aliment quasi òptim per a la salut” Enllaç: http://www.lavanguardia.com/lacontra/20110621/54174250813/la-avena-es-el-alimento-casi-optimo-para-la-salud.html Però la civada no és un producte que sovintegi, per a la majoria de nosaltres, en els hàbits alimentaris habituals, més enllà dels flocs que podem prendre en l’esmorzar. És per això que avui, volem facilitar-vos-en una recepta senzilla. Molt apropiada per el temps estival perquè les sopes i les cremes ens ajuden a mantenir-nos hidratats. Alhora és indicada per controlar el pes (la civada és un regulador metabòlic) i està absent de grasses i excessos calòrics. Finalment, h...