Productes: el fred i les defenses.

EQUINACEA, PROBIÒTICS, ARABINOGALACTANOS

Ara que el fred apreta de valent, hauríem de pensar en reforçar les defenses del nostre organisme per ajudar-lo a enfrontar les inclemències meteorològiques sense problemes.
Les conseqüències més habituals i immediates són les amenaces de virus y bactèries, principals agents externs als que estem exposats, i la baixada de les defenses de l’organisme. L’ús continuat d’antibiòtics, malgrat la seva eficàcia immediata, tendeix a debilitar-nos i propicia la mutació i adaptabilitat del virus.
És per aquesta raó que la millor manera de combatre’ls és reforçar el nostre sistema immunitari. Actualment, podem trobar, a les herboristeries, una notable varietat de recursos molt efectius i gens agressius que, alhora que combaten les dolències, col·laboren a enfortir la nostra salut.

Una de les plantes immunoestimulants més conegudes i populars és l’Equinacea. L’ús de l’equinacea s’ha extès per tot el món i té origen en el pobles nadius Nord Americans, per qui ja constituïa el principal remei terapèutic antiinflamatori, cicatritzant, i antibiòtic que utilitzaven, fins i tot, contra el verí de la picada de serp.
Actualment, la podem trobar en diversos formats o preparacions, sola o acompanyada d’altres productes igualment indicats per reforçar les defenses:  pròpolis, farigola, uncària o vitamina C. Aquests complexos actuen en sinèrgia amb l’equinacea, es a dir, que col·laboren a reforçar-ne l’eficàcia. A més, aquests productes els podem trobar en diferents presentacions: gotes, càpsules, xarops, vials i altres. Així es pot afinar el producte segons convingui, ja sigui pel que fa a les preferències d’administració, les diferents concentracions, o l’ús per a nens o adults. Cal tenir en compte, però, que les embarassades no en poden prendre, i que han de recórrer a altres remeis sota supervisió dels professionals i naturòpates.

A part d’aquestes plantes més conegudes, existeixen, avui en dia, altres productes que també ens poden ajudar molt. És el cas dels Probiòtics, per exemple. Diferents estudis han demostrat que el 70% de les defenses del nostre organisme es troben als intestins, o millor dit, a la flora intestinal. És per això que és molt important gaudir d’una flora sana, sobretot si, per algun motiu hem estat prenent medicació antibiòtica, que danya molt la flora. Una tanda de probiòtics ens ajudarà a regenerar aquesta flora i, al mateix temps, augmentar considerablement les defenses d’una manera gradual. Es tracta d'una acció molt completa perqué prevenen la colonització intestinal per organismes patògens, actuen com a font d’energia dels colonòcits, i regulen i estimulen la resposta immune intestinal.

Un altre aliat important a tenir en compte, sobretot si necessitem un tractament llarg, i que poden prendre les dones embarassades, són els Arabinogalactanos. Es tracta de carbohidrats complexos que actuen també als intestins i que tenen dues funcions: per un cantó reforcen el sistema immunitari amb un avantatge envers altres plantes, això és, que es poden prendre durant llargs períodes de temps sense que el cos s’hi acostumi i n'elevi el llindar de tolerància, de tal manera que deixin de fer-nos tot l’efecte desitjat. L’altra funció és que resulta enormement eficaç per vèncer i tractar activament "refredats" d'origen víric, com per exemple la grip estacional.

Montse Casellas (Dietètica Iris)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA NOVA BOTIGA / el nou concepte

DIETÈTICA IRIS #irisdiumenge

REFLEXOLOGIA, MASSATGES TERAPÈUTICS O TRACAMENTS FACIALS I CORPORALS