Productes: La Rhodiola


La cua de cavall creix en llocs humits, prop de fonts o torrents d’aigua: és un magnífic diurètic. L’hipèric, amb el seu groc lluminós, neix a la llum càlida del sol: s’utilitza com a antidepressiu. Les característiques vitals de les plantes es transformen en propietats medicinals. La seva “memòria” adaptativa pot ser molt beneficiosa per a nosaltres. La Rhodiola n’és un bon exemple, perquè creix en cotes d’altitud molt elevades, en llocs inhòspits on la vida no és fàcil i ,en canvi, té una gran capacitat per sobreviure-hi. Probablement, són aquestes condicions la que l’han portat a ser l’adaptogen per excel·lència.

Què és un adaptogen? Com funciona?

Tal com indica la mateixa paraula, treballen sobre la nostra capacitat adaptativa, fonamentalment, en situacions d’estrès. No és ni relaxant ni excitant -en molts casos no necessitem cap d’aquests dos efectes-, sinó que ens ajuda a concentrar-nos i a focalitzar els problemes. La seva acció evita la dispersió que genera la vida activa i problemàtica dels nostres dies, i que és la principal causa de les dolències relacionades amb l’estrès. Quan estem estressats, en el nostre cos es dispara el nivell d’adrenalina i cortisol (hormona de l’estrès). Aquests nivells poden mantenir-se molt elevats, fins i tot un cop ha finalitzat el període de crisi. Això, genera una situació d’estrès crònic.
La Rhodiola ens ajuda a abaixar aquests nivells i, per tant, és molt eficaç tant en una primera fase, per combatre els moments problemàtics (exàmens, ruptures, canvis, feina…) com, posteriorment, per evitar els efectes del post-estrés.

Altres propietats.

-Puja l’estat d’ànim: components com la rosavina i la salidrocida estimulen el transport de la serotonina (triptòfan i 5HTP). Inhibeix la degradació enzimàtica dels neurotransmissors i en prevé la seva disminució.

-Neuroprotector: potencia l’aprenentatge i la memòria. Millora la circulació cerebral i l’aportació d’oxigen i glucosa al cervell.

-Tònic sexual masculí: s'ha estudiat i confirmat la seva eficàcia en la milloria en casos de dificultats erèctils i/o d'ejaculació precoç (a partir dels deu dies d'ingesta).


Laura Ballús Ricart (Dietètica Iris).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA NOVA BOTIGA / el nou concepte

DIETÈTICA IRIS #irisdiumenge

REFLEXOLOGIA, MASSATGES TERAPÈUTICS O TRACAMENTS FACIALS I CORPORALS