Productes: El Miso



Molts de vosaltres ja el coneixereu, però avui us volem presentar un dels productes més concorreguts de la cuina xinesa i japonesa: el Miso.
Es tracta d’una pasta obtinguda d’un procés de lenta fermentació de la soja amb sal marina (fins a dos anys). Generalment, s’utilitza per a la preparació de sopes, encara que tal i com el seu nom indica, “condiment de sabor”, té altres aplicacions com a espècie en receptes de llegums i cereals o, fins i tot, per a l’elaboració de patés vegetarians.
Actualment, el podem trobar en diferents formats i, fins i tot, es poden comprar sopes preparades a base de Miso de molt bona qualitat i amb totes les garanties de producte ecològic.

El Miso té excel·lents propietats dietètiques:

-Afavoreix l’equilibri intestinal facilitant les digestions, alhora que combat l’acidesa i els gasos, gràcies a la seva aportació en ferments vius i enzims intestinals.

-La seva eficàcia contra l’acidesa és deguda a que es tracta d’un bon alcalitzant per la seva alta aportació en minerals de fàcil absorció. És per aquesta raó que el Miso contribueix a reforçar-nos en estats de decaïment energètic i en període estacional de transició com la tardor.

-A l’entrada de l’hivern, és molt recomanable prendre el Hatcho Miso, perquè dóna escalfor al cos i es tracta del més proteic, amb una aportació de fins al 20%.

-És un desintoxicant del cos i conté un gran poder antioxidant perquè afavoreix l’eliminació de radicals lliures. Per això, és molt recomanable per als fumadors. Però també, contra l'exposició a gasos dels cotxes o les radiacions dels aparells elèctrics i ordinadors, ja que conté cibicolina, substància que absorbeix i descarrega la radioactivitat del cos humà.

-Bona aportació en Isoflavones que el fa indicat per combatre la menopausa.

-Reforça el sistema inmune i és altament vitamínic, especialment pel que fa a la vitamina B12.


Laura Ballús Ricart.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA NOVA BOTIGA / el nou concepte

DIETÈTICA IRIS #irisdiumenge

REFLEXOLOGIA, MASSATGES TERAPÈUTICS O TRACAMENTS FACIALS I CORPORALS